sâmbătă, 5 noiembrie 2016

ElectroBlog Ro: Interviu cu Reasonandu

EBRo: Salutari Andu si cum se zice pe la noi in Ardeal, mersi fain ca te-ai asezat la o sueta si o poveste cu noi :)

RAndu: Salut! Cu mare placere. :)


EBRo: Sa incepem cu ce e nou in traiul tau muzical si apoi sa mergem inspre trecut. M-am bucurat tare cand am primit de la tine CD-ul cu albumul”Alchemy of love”, care, se simte inca de cand pui mana pe el ca e calitate. Apoi imi precizai ca ai ales varianta a doua intre un format de mai slaba calitate dar tiraj mai numeros, si unul de buna calitate dar intr-o editie limitata. Povesteste-ne despre actul componistic propriu-zis si evenimentele ce au urmat pentru materializarea acestuia.

RAndu: Alchemy of love, un album la care am lucrat cativa ani. Mi-am dorit foarte mult ca acest album sa fie diversificat, iar in acelasi timp sa aibe si o poveste, un fir de legatura emotionala, de la o piesa la alta. Am experiementat foarte mult in limita absurdului auditiv, spre o armonie sensibila, imbinand elemente de psychill cu ambient si downtempo. Albumul cuprinde mai multe colaborari si se gaseste intr-o editie limitata in format CD. Coperta este realizata de Catalina Katavyentos, o artista din Cluj foarte talenta, cu care am avut o colaborare foarte buna. Initial, materialul era pregatit pentru Altar Records dar din pricina unor neintelegeri, in ultimul moment, am decis sa-l produc la propriul label - Melusine Records.

EBRo: Ancient Core, Logical Elements, Marika. Trei nume care apar printre colaboratorii la acest album. Primii doi dintre ei sunt nume cunoscute pentru genul abordat, doi muzicieni apreciati pentru sound-ul lor, insa, Marika reprezinta un fel de teleportare de la sfarsitul anilor 90 cand compunea „E minunat” alaturi de Cristian Paduraru, asocierea fiind cu atat mai bizara daca precizez si faptul ca el este cunoscut in prezent pentru stilul sau muzical, apasa bine acceleratia cand vine vorba de bpm. Cum ai ajuns sa colaborezi cu el si cum s-au petrecut actele crearii piesei?

RAndu: Tin o legatura stransa de prietenie cu DJ Marika. Ne-am cunoscut in Constanta la un eveniment si am ramas de atunci prieteni. Este un artist foarte complex, plin de viata, uneori mai colaboram si intr-o zona mai putin mentionata de mine. Referitor la piesa de pe album, sunt foarte multumit de rezultat - impreuna exprimam o emotie foarte aparte, directia fiind in sensuri si stari multiple, chiar opuse, parca te impinge la un dans meditativ al dragostei.


EBRo: Melusine Records aduna cu mult mai multe nume si reprezinta o platforma de promovare a artistilor si muzicii preferate tie. Ofera-ne detalii legate de profil, orientare, prezent si viitor.

RAndu: Profilul label-ului ramane unul foarte eclectic si divesificat in orientarea stilului. In principiu ramane axat pe zona electronica, chiar daca momentan predomina genul psychill, downtempo sau goa trance. Incerc alaturi de E-Mantra sa promovam artisti noi din tara si nu numai. Am reusit alaturi de Ancient Core, printru-un album caritabil sa aducem nume ca Eat Static sau Entheogenic. De asemenea, vrem sa continuam acest „program” caritabil, in special pentru diferite cauze importante unde chiar se merita acest lucru. Ne bucuram de ajutorul si multumim unor prieteni foarte buni, tot artisti, care n-au ajutat pe tot parcursul, ii putem mentiona pe Saranankara, Anael Ra (Ghiauru).

EBRo: Adrian Enescu, un monstui sacru care este prezent pe primul tau album, lansat in anul 2013 la Altar Records, casa de discuri canadiana detinuta de DJ Zen. Enescu este deja o legenda care va ramane vecnic vie, cu toate ca recent a parasit lumea materiala. Enescu va ramane cu siguranta un om de reper in evolutia muzicii electronice romanesti si nu numai. Cum a fost experienta traita de tine in preajma acestui OM?

RAndu: Colaborarea cu Adrian Enescu la piesa ''Peaceful heart'' a fost una un pic complicata. Practic totul s-a intamplat la distanta, telefoane si email-uri schimbate, el fiind in aceea perioada in Suedia, prins intr-un proiect simfonic. Insa rezultatul a fost unul asteptat de frumos. Este o piesa de referinta pentru mine si chiar ma bucur ca ne-am inteles. Inca nu-mi dau seama de inexistenta lui fizica, sincer, nu o realizez. De multe ori ma consultam cu el la cate o piesa inceputa - avea un still taios si o parere foarte sincera. Ma bucur ca am avut ocazia sa-l cunosc.


EBRo: Desi cariera ta muzicala putem spune ca este in plina faza de developare, precum o floare in curs de etalare a pistilului, te-ai bucurat de multe materiale lansate, cinci dintre ele alaturi de E-Mantra sub proiectul Eleusyn. Ce proiecte mai aveti voi impreuna si ce planuiesti sa mai realizezi pe plan individual?

RAndu: Haha.. foarte comico-emotionala descrierea ta cu pistilul. Proiectul „Eleusyn” si label-ul „Melusine Records” ramane ca un legamant intre mine si E-Mantra, vom continua povestea, pregatim piese noi si chiar un album din selectiile EP-urilor anterioare. Cu siguranta nu voi mai initia alte proiecte. Continui in mod prioritar cu „Reasonandu”. In rest, ofer timp familiei - inspiratia mea principala.

EBRo: Cu toate ca meritai o sectiune mai ampla, doar tu singur, ai aparut alaturi de E-mantra si in filele volumului „Enciclopedia muzicii electronice romanesti”, carte care in curand va implini un an de la lansare. O detii in biblioteca? Ce reprezinta ea pentru tine si pentru scena muzicii electronice romanesti?

RAndu: Da, chiar o tin in biblioteca si o mai rasfoiesc uneori. Enciclopedia pe care ai lasat-o, este o lucrare ampla si reprezinta un reper de baza pentru zona muzicii electronice romanesti. Practic, esti primul care a reusit sa acopere un imens spatiu de infomatie, desi in opinia mea lipsesc cateva repere din zona in care activez. Observ un nou val de artisti, o alta generatie foarte inspirata - cu siguranta va mai fi nevoie de o noua editie. Cu alte cuvinte, te felicit si sper sa nu te opresti aici!

EBRo: Inca o data mersi fain ca ti-ai rapit din timp si succes in continuare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !