luni, 2 februarie 2015

CRIHAN - Transit station [NAURAL, 2015] - Schimbare de macaz



Transit Station
Transit Station (Petre Inspirescu Remix)


     Tech-house, techno, deep house. Acestea erau subgenurile care l-au consacrat pana acum pe Alin Crihan in cei peste sase ani de la "Dubonnet cocktail [CIRCLE DIGITAL], de la primul release sub monikerul AEROMASCHINE.
     Dar, anul 2015 aduce schimbare pentru el, nu doar din punct de vedere stilistic, virand puternic spre minimal techno, ci si in ce priveste aliasul. Crihan este atat de minimalist in compozitie incat, culmea, piesa lui originala este mai "calma" decat cel mai organic si chill om al muzicii electronice autohtone, Petre Inspirescu, autorul "B"-ului acestui vinil, remixul pentru "Transit station".
     Pe mine nu ma mai prea impresioneaza Arpiar si tot ce se invarte in jurul acestui, pot sa zic, "brand". Sincer, sunt de opinie ca, din punct de vedere productiv, ajung sa se perceapa sume exagerate pentru o placa, ajungi sa cumperi mai mult firma decat muzica. E ca si cum s-ar lansa Golf XII, unul foarte anost, dar tu platesti mult pentru el doar pentru ca e Volkswagen. Indubitabil, calitatea lor de DJ este cea mai inalta din Ro, dar ca si producatori muzicali nu m-au fascinat niciodata. Raresh abia acum isi lanseaza primul EP, dar care e de fapt o colectie de remixuri la o piesa destul de platonica, un "tool" pentru mixuri mai bine zis, iar dintre "tinerele talente", gasca de DJ promovati de tot ce inseamna Arpiar, Understand si ourown.ro, doar Priku prin al lui "Fundamental" [MOTIF] mi se pare ca s-a afirmat cu adevarat, nici el total inca, pentru ca multitudinea de EP-uri lansate anterior nu m-au convins. De acum incolo ma astept la o crestere foarte mare pe plan muzical a lui Adrian Niculae, una meritata.
     "Transit station", doua piese foarte lungi, care continua sa evolueze pe parcursul minutelor de ascultare inclusiv pana in minutele 8, de unde parca renasca si se transforma cu un beat si mai antrenant pe cand crezi ca se apropie de final. O schimbare majora care ma surprinde placut, si o prezenta la un label care aduna si alte nume importante precum SIT si Barac, care, culmea, au istoric techno. Se pare ca multi producatori autohtoni vireaza spre minimal, un subgen tot mai popular, din nou, printre ascultatorii genului, sau, poate este doar evolutia fireasca minimalista individului, artistului, in cariera lui muzicala, insumata si concretizata intr-o scena tot mai experimentatasi profesionista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !