joi, 29 ianuarie 2015

VRAC - Pertu [SUBTIL Records, 2014] - Monoton, platonic, dar totusi jucaus



A1 - Pertu
A2 - Amp
B1 -  Boarim

     Monoton, platonic, dar totusi jucaus.
     Acest release face parte din deja obisnuita si selecta categorie "vinyl only"  (cu toate ca deja a ajuns aceasta sintagma, acest statement, cum a ajuns si undegroundul, ceva la moda), care greu trebuie sa te convinga sa dai putin peste 9 euro. Adevarat, costurile productiei pe un asemenea suport trebuie sa fie mari, dar daca tot faci o asemenea investitie nu poti veni sa lansezi orice melodie a unui pusti cu un laptop si aere de "digei".
     Dar, materialul de fata nu este cazul. Subtil este un label nou aparut, based in Berlin, care se pare ca a debutat tocmai cu doua materiale romanesti. VRAC, adica Vlad Radu si Andrei Ciubuc, la mijlocul anului 2014, iar pentru ianuarie un al doilea release semnat Lumieux, "Eudem".
     Vlad Radu nu este nou urechilor, el a mai fost prezent pe doua materiale. Cu Cristi Cons pe "Acajou / Was Zu Sagen" [DIALEGESTAI, 2014], respectiv cu Jay Bliss si S.A.M. pe "Stomping Grounds 002" [STOMPING GROUNDS, 2014]. Materiale si prezente alaturi de artisti importanti si cu experienta avand in vedere ca este la doar un an de la debutul discografic.
     Andrei Ciubuc mai are in dreptul sau un EP, care are doar cateva zile de viata de cand a vazut lumina soarelui, "Zorele" [UVAR, 2015], care suna cel putin lafel de bine ca materialul prezentat.
     De ajuns cu datele discografice, cifrele si bla bla-urile :) . 
     "Pertu" & "Boarim". Doua piese care nu te surprind cu foarte multe vreme lunga de 3 minute. Platonice, ritmurile si tempo-ul nu variaza foarte mult, ai zice ca nici nu are de gand sa se schimbe ceva. Insa, apoi se dezlantuie efectele, sunetele, jocurile, iar din spate se ridica un bassline foarte puternic si antrenant. In plus, ultima dintre ele, are un avantaj, care pentru mine inseamna tot mai mult in ultimul timp. Voce. Nu stiu de ce, cu toate ca tehnologia de azi permite si nu este deloc mare lucru sa inregistrezi doua silabe, sa le procesezi, sa dai un pic de viata piesei, sau poate is eu prea demodat si invechit :) .
     Una peste alta, thumb up for "Boarim", cea mai placuta piesa de pe material, iar despre "Amp" nu o sa vorbesc prea mult, pentru ca e la polul opus.
     Un EP foarte reusit, minimal techno, asa cum imi place mie, pe care merita sa il ascultati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !