sâmbătă, 31 ianuarie 2015

VID - Schite si note [AN|DROMEDA, 2015] - Maturitate


Cand Te Intorci 
Pasul Unu 
Tripusor 
Dincolode 
Trezirea 
Landrum Bun 
Linistea 
Ancheira Capitolului

     Vid este Sorin Rastoaca de la Egal 3. Un nume care a inceput in urma cu cativa ani ca un trio, iar acum e precum muschetarii, care erau 3 dar erau defapt patru, asa e si Vid, trei dar defapt unul singur. S-a bucurat repede de succes, tin minte un release de remixuri pe care au semnat o multime de artisti autohtoni si straini, printre care Livio & Roby si Jay Bliss, nume care cantaresc cum se zice, cat o tona, daca ai norocul sa ii aduni pe acelasi release.
     Astfel, dupa ani de succes, Vid isi lanseaza un album care se vrea incununarea muncii sale. La prima vedere/ascultare se simte exact ce exprima si titlul, o colectie de "schite si note". Piesele de pe materialul acesta parca, parca, toate stau gata sa explodeze, dar nu o fac! Este destul de platonic, unele piese au acelaai tempo de la inceput pana la final, nu te surprind, nu te fac sa le asculti pana la final, te fac cu 40 de secunde inainte de final sa dai play la urmatoarea, sa schimbi tu cu mana ta ritmul. Parca prea urmareste o maturitate "fortata", o minimalizare intentionata a soundului, observat de mine personal fiind faptul ca, la modul general, artistii, de obicei, cand ajung la maturitatea muzicala, tind spre a aglomera mai putin piesele, a le aerisi mai bine, a le aseza mai bine, plus, a le da o tenta cat mai organica, simuland sau chiar utilizand instrumente muzicale la propriu, nu generate pe PC. E ca la bucatarie. La inceput tinzi sa introduci cat mai multe ingrediente, cat mai multe arome, sa asaltezi papilele gustative, aidoma unui "techno gastronomic". Dar, mai tarziu, gatesti tot mai simplu, alegi mai atent aromele.
     Una peste alta, Vid a combinat destul de frumos "ingredientele" acestui material discografic, a combinat piese minimalistice cu altele destul de dansante, deschise si potrivite spre a fi mixate. 8 piese, care variaza de la minimal la tech house, lansate la un label nemtesc unde Sorin a mai semnat doua EP-uri in 2012 si 2013. Este un album de ascultat si avut, printre primele la inceput de an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

If you liked the articole leave a comment here. Your feedback is highly appreciated !